KEUKENWERELD KUNSTSTOF

Eigenlijk is het kopje boven deze alinea niet helemaal juist. Keukenkastjes die puur uit kunststof zijn vervaardigd, zijn er eigenlijk niet. In plaats daarvan zijn ook “keukenkastjes van kunststof” gewoon gemaakt van spaanplaat of MDF. In plaats van folie of fineer is er echter een kunststoflaag aangebracht. 

Het gemak van kunststof is dat het in veel verschillende soorten kan worden geproduceerd. Bovendien is kunststof goed bestand tegen warmte, vocht en stoom. Kunststof is daarom in veel gevallen duurzamer dan folie of fineer. Bovendien is het net zo gemakkelijk schoon te maken, soms zelfs beter.

KUNSTSTOF - MODERN - PRAKTISCH

Ook folie is een veelgebruikte afwerking voor keukenkastjes. Logisch want folie is goed te betalen en ook onderhoudsvriendelijk. In hoofdlijnen heeft folie dan ook dezelfde eigenschappen als een afwerking van kunststof. Folie wil echter nog wel eens problemen opleveren. Zo kan de lijm loslaten onder invloed van warmte en vocht. Soms ontstaan bobbels in de folie. Dat kan erg ontsierend zijn en zelfs zo erg zijn dat je uiteindelijk alle frontjes van je keuken moet vervangen. Gelukkig wordt folie ook steeds beter, maar je doet er goed aan om er toch rekening mee te houden wanneer je keukenkastjes koopt. Koos Buis Keukens heeft een beperkt aantal deuren in folie. Deze gebruiken wij in de projecten voor bijvoorbeeld bijkeuken. In de luxe keuken gebruiken wij dit materiaal zelden.